Τσικνοπέμπτη: Tips για το τέλειο ψήσιμο

Συμβουλές ψησίματος για το τέλειο μπάρμπεκιου της Τσικνοπέμπτης

  1. Ποικιλία κρεατικών. Η βασική αρχή για ένα επιτυχημένο μπάρμπεκιου επιβάλλει στην ψησταριά τουλάχιστον 3 διαφορετικά κρέατος. Από σουβλάκι και λουκάνικα μέχρι κοτόπουλο και κυνήγι.
  2. Το κρέας μπαίνει στη φωτιά όταν έχει αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου και είναι μαλακό. Μπορούμε να το μαρινάρουμε για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο και μετά να το βάλουμε στην ψησταριά. Αν δεν το έχετε μαρινάρει μπορείτε να το αλείψετε με λάδι πριν το ψήσετε.
  3. Η σχάρα της ψησταριάς πρέπει να είναι πάντα καθαρή πριν την χρησιμοποιήσουμε. Πριν βάλουμε το κρέας πάνω την αλείφουμε με λίγο λάδι.
  4. Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη προσθέτουμε στο τέλος, μετά το ψήσιμο.
  5. Δεν τρυπάμε ποτέ τα κρέατα – ειδικά τα λουκάνικα- όση ώρα ψήνονται γιατί χάνουν τους χυμούς τους.
  6. Γυρνάμε το κρέας σε τακτά χρονικά διαστήματα (3′ – 4′) για να ψήνεται ομοιόμορφα.
  7. Κατά την διάρκεια του ψησίματος μην βάλετε λεμόνι στα κρέατα, προσθέστε το στο τέλος, γιατί η βιταμίνη C καταστρέφεται από την υψηλή θερμοκρασία.
  8. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρήσει τη θερμότητά και τα υγρά του.
  9. Τρώγεται όσο είναι ζεστό γιατί όταν το κρέας κρυώσει έχει σκληρύνει αρκετά.
  10. Τα κομμάτια που βγήκαν πρώτα και έχουν κάπως κρυώσει μπορούμε να τα ξαναβάλουμε για λίγο στην ψησταριά.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top