Muskathlon 2017, ένας μαραθώνιος για καλό σκοπό

ΕΛΛΑΔΑ | ΔΡΑΜΑ

Ένα από τα σημαντικότερα event του νομού, πραγματοποιήθηκε και φέτος στις 20 Μαΐου 2017, στα Λευκόγεια Δράμας.

Η Α21 σε συνεργασία με την Ολλανδική οργάνωση The4thMusketeer, διοργάνωσε αυτό τον Μαραθώνιο για να γνωστοποιήσει και να υποστηρίξει τον αγώνα της  για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, τη διάσωση και την φροντίδα των θυμάτων και την νομική δίωξη των διακινητών.

Ακολουθώντας μια διαδρομή που χρησιμοποιείται από τους σωματέμπορους, δεκάδες άντρες και γυναίκες συμμετείχαν σε ένα μαραθώνιο από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τα σύνορα με ένα κοινό στόχο: «Την κατάργηση της σύγχρονης δουλείας στον 21ο αιώνα» .

Μετά την περσινή επιτυχημένη διεξαγωγή του μαραθωνίου και την απαίτηση πολλών Ελλήνων δρομέων να διεξαχθεί ο αγώνας ημέρα Σάββατο, προκειμένου να μην υπάρξει κόλλημα με τη συμμετοχή τους λόγω των λοιπών υποχρεώσεών τους, αυτό επιτεύχθηκε κατόπιν συνεννόησης των εκπροσώπων της Α21 στο Νομό Δράμας και των Ολλανδών διοργανωτών.

Επίσης, για πρώτη φορά ο αγώνας, πέραν του σημαντικού του συμβολικού χαρακτήρα, διεξήχθη και με ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Με τη λήξη του απονεμήθηκαν αναμνηστικά στους συμμετέχοντες και πραγματοποιήθηκαν μουσικό-χορευτικές εκδηλώσεις και προσφορές τοπικών εδεσμάτων.

Αξίζει να τονίσουμε ότι για την διεξαγωγή του αγώνα συμμετείχαν πάνω από 130 εθελοντές από την Ελλάδα και 40 περίπου από το εξωτερικό, με καθοριστική συμμετοχή και των υπηρεσιών της Τροχαίας Δράμας, Α.Τ. Κάτω Νευροκοπίου, Κ.Υ. Κάτω Νευροκοπίου, ΤΟΕΒ Κάτω Νευροκοπίου, καθώς και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, της ΣΤ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας & Θράκης και της Λέσχης Εφ. Καταδρομέων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την A21 Campaign, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://a21.gr/ ή επικοινωνήστε με τους εκπροσώπους της στο Νομό Δράμας:


Λίγα Λόγια για την Α21

ΗA21 έχει σαν στόχο της την κατάργηση της αδικίας στον 21ο αιώνα, συγκεκριμένα την καταπολέμηση της εγκληματικής βιομηχανίας των 150,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει υπό το ζυγό της πάνω από 27 εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο, μέσω της εμπορίας ανθρώπων.

Η A21 έχει έντεκα γραφεία σε δέκα χώρες, με το πρώτο γραφείο να έχει ανοίξει στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη. Εκεί λειτουργεί  τα τελευταία οχτώ χρόνια, παρέχοντας ενημέρωση, προσφέροντας φροντίδα στα θύματα εμπορίας ανθρώπων, και διώκοντας νομικά τους διακινητές.

Στις υπηρεσίες που προσφέρει η Α21 συμπεριλαμβάνονται: ένας ξενώνας, ένα σπίτι μετάβασης και μια τηλεφωνική γραμμή 24ωρης λειτουργίας για ενημέρωση και καταγγελίες περιστατικών (1109). Μόνο μέσα στο 2014 ο αριθμός των κλήσεων που δεχτήκαμε για καταγγελίες σχετικές με περιστατικά εμπορίας ανθρώπων αυξήθηκε κατά 175%. Η 1109 ενισχύει τις προσπάθειες της Α21 για τη δίωξη των διακινητών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την A21 Campaign, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://a21.gr/

 

www.dramania.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top