profile_2

Το προφίλ 4 χιονοδρόμων

Μια παρέα από αμετανόητους σκιέρ, που κρατούν τα πέδιλα του σκι στη πλάτη για πολλά χρόνια, αλλά και μια νέα snowboarder μας μίλησαν για το αγαπημένο τους σπορ και πώς αυτό τους έχει γίνει τρόπος ζωής.

Διαβάστε προσεκτικά κι αν έχετε τα ίδια συμπτώματα μην ανησυχείτε:  είστε και εσείς ένας/μια από αυτούς…

Έχετε αρχίσει να τσεκάρετε τα δελτία καιρού από τέλη Αυγούστου και ενώ οι υπόλοιποι γνωστοί σας προγραμμάτιζαν διήμερα στη Μύκονο, εσείς ανησυχούσατε γιατί τη κατάσταση του χιονιού στις Άλπεις ; Έχετε αγοράσει κάθε είδους περιοδικό με εξώφυλλο χιόνι; Βλέπετε στο DVD ταινίες όπως η «Μεγάλη των σκιέρ σχολή» από το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με κίνδυνο να μάθετε τους διάλογους απέξω;
Εάν οι φίλοι σας σας κοιτούν σαν εξωγήινο εξαιτίας αυτής της «αλλόκοτης» συμπεριφοράς μην φοβάστε γιατί :
α) δεν είστε ο μόνος
β) μάλλον αυτοί τελικά είναι οι εξωγήινοι, αφού δεν μπορούν να μοιραστούν μαζί σας τη μαγεία μιας μέρας στο βουνό.
Και επειδή δεν είστε μόνος, όπως είπαμε, γνωριστείτε με μερικούς από τους πιο φανατικούς χιονοδρόμους των ελληνικών πλαγιών

Βαγγέλης 36 ετών
Ετήσιο ski budget: άνω των € 1.000
Τυχεράκιας, μια και γεννήθηκε στους πρόποδες ενός από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα και όπως είναι φυσικό κάνει σκι από πολύ μικρός. Επηρεασμένος προφανώς από τον τόπο του, η δουλειά των ονείρων του σε ένα χιονοδρομικό κέντρο θα ήταν να πουλάει φόρμες του σκι αποκλειστικά σε γυναίκες. Φαίνεται μάλιστα ότι έχει τον τρόπο του με το αντίθετο φύλλο, αφού κάνει τα πάντα για να τις πείσει να δοκιμάσουν σκι. Τους αγοράζει εξοπλισμό, τους κάνει το δάσκαλο, όμως όπως ομολογεί, εάν αυτή δεν θέλει είναι πολύ δύσκολο να τη μεταπείσει και να τη μάθει. Γι’ αυτό και έχει κάνει, όπως λέει, πολλές συναισθηματικές υποχωρήσεις προκειμένου να συνεχίσει να κάνει σκι. Το άθλημα παίζει τεράστιο ρόλο στις αποφάσεις της ζωής του και δεν θα δίσταζε να αφήσει τη καλή του προκειμένου να ακολουθήσει στο όνειρο της ζωής του στο Άσπεν. Πιστεύει profile_1ότι δεν υπάρχει ρατσισμός στα χιονοδρομικά κέντρα, ενώ δεν έχει πρόβλημα  ούτε με τους gay pister!

Νίκος, 45 ετών
Ετήσιο ski budget  5-6.000
Για τον μηχανόβιο φίλο της παρέας, το σκι είναι το απόλυτο high, γιατί είσαι μόνος σου στο κενό. Αγαπάει πολύ το άθλημα αυτό κι ας ήταν η αιτία να χάσει τα τελευταία χρόνια πολλές από τις βόλτες που έκανε παλιά με το μηχανάκι. Θα σταμάταγε ευχαρίστως τη δουλειά του για να κάνει περισσότερο σκι – το όνειρο της ζωή του- ωστόσο, δεν θα αναζητούσε ποτέ εργασία σε ένα χιονοδρομικό κέντρο, γιατί η άποψή του είναι ότι όσοι δουλεύουν εκεί δεν έχουν χρόνο να κάνουν οι ίδιοι σκι. Θα έφευγε τρέχοντας για το Άσπεν με το φίλο του το Βαγγέλη και δεν θα τον πείραζε εάν η κοπέλα του δεν ακολουθούσε. Μια τέλεια μέρα στο βουνό θα την άλλαζε εύκολα με μια ωραία βόλτα με τη μηχανή κι αν ποτέ άλλαζε άθλημα θα το έριχνε στη  μαγειρική, μια και είναι γνωστός bon viveur με specialite την apres ski μακαρονάδα!

Θοδωρής 50 ετών
Ετήσιο ski budget (το κρατά μυστικό!)
Ένας από τους πιο κομψούς σκιέρ που τολμά να πει ότι του αρέσει η ζωή του χιονοδρόμου μια και έχει την ευκαιρία να κάνει ..  οφθαλμόλουτρο (!) στα χιονοδρομικά κέντρα. Έχει κάνει πολλές οικονομικές και ψυχοσωματικές θυσίες για αρκετά χρόνια  βλέποντας, όπως λέει:  « -το τρένο της ζωής να περνάει…». Ακόμη και τώρα θα άλλαζε χωρίς δεύτερη συζήτηση τη δουλειά του για μια καριέρα δημοσίων σχέσεων πάνω στο βουνό όπου θα του δινόταν η ευκαιρία να κάνει καθημερινά σκι. Αν έπρεπε, ωστόσο, να φύγει μακριά από τον τόπο του για κάποιο από τα πολυαγαπημένα του χιονοδρομικά θέρετρα στις Άλπεις, αυτό δεν θα το έκανε ποτέ χωρίς την πολυαγαπημένη του σύζυγο. Και δεν τον πειράζει που αυτή δεν κάνει σκι, αφού προτιμά να είναι σε αυτές τις εξορμήσεις του «-Μόνος, μόνος, μόνος!».  Δεν θα άλλαζε μια τέλεια μέρα στο βουνό παρά μόνο με μια τέλεια νύχτα… (στη πεδιάδα να υποθέσουμε; )Πάντως το σκι θα το άλλαζε με ένα σπορ που τυχαίνει να αγαπούν πολλοί χιονοδρόμοι, το τένις.

profile_3Γιάννης, 40 ετών
Ετήσιο ski budget  1 Πορτογαλοδάνειο (!)
Δηλώνει ότι κάνει σκι γιατί το … παντρεύτηκε ενώ τελικά αυτό που του αρέσει στο άθλημα είναι ότι «πουλάει μούρη». Στις αποφάσεις της ζωής του το σκι έχει παίξει τόσο σημαντικό ρόλο « – Όσο και η αποφυγή ενός δέντρου που ξεπροβάλει μπροστά του σε μια πίστα». Ευχαρίστως θα εγκατέλειπε τη δουλειά του για να κάνει σκι όλη μέρα, ενώ γι ‘αυτόν η τέλεια δουλειά σε χιονοδρομικό κέντρο είναι στα δοκιμαστήρια του μαγαζιού με γυναικείες φόρμες που θα ήθελε να δουλεύει ο Βαγγέλης (Δηλαδή αγαπητέ μου Γιάννη θα ήθελες να κάνεις τη κρεμάστρα ή τη κουρτίνα;)
Είναι και από τους λίγους που δεν έχουν πρόβλημα με τη γυναίκα τους, αφού αυτή ήταν και η αιτία της επαφής του με το βουνό. Λυπηρό, άλλα πιστεύει ότι τα χιονοδρομικά κέντρα είναι ο απόλυτος χώρος ρατσισμού…

profile_4Έφη, 26 ετών
Ετήσιο ski budget  άνω των 1.000
Μια snowboarder που μετράει τη τρίτη της σεζόν στο βουνό. Αγάπησε τόσο πολύ το άθλημα που δεν έπαψε να ανεβαίνει στα χιονοδρομικά κέντρα ακόμη και κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής προετοιμασίας της για την κατηγορία Yiling στην ιστιοπλοϊα, όπου τίμησε τα ελληνικά χρώματα στην ΑΘΗΝΑ 2004. Είναι μια αμαζόνα του νερού που δεν διστάζει να ομολογήσει ότι προτιμά το χιόνι για τη ταχύτητα, την αίσθηση της κατάβασης και την ελευθερία που νοιώθει πάνω στο σανίδι της. Η τέλεια δουλειά για να κάνει συχνά snowboard είναι αυτή που έχει και δεν θα την άλλαζε ποτέ. Είναι λιμενικός και έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο για τα χιόνια. Πιστεύει ότι σε ένα άθλημα όπου ο ρατσισμός ανθεί, ο καλός εξοπλισμός είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας με τη σωστή τεχνική προκειμένου να φτάσει κανείς στην απόλαυση. Ο αγαπημένος της προορισμός είναι το Ζερμάτ στην Ελβετία όπου θα πήγαινε με τον καλό της στη πρώτη ευκαιρία (παιδιά τα εισιτήρια για Γενεύη έχουν φθηνύνει).

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top