thirofilaki_koropi_omilia.JPG

Πυρασφάλεια στον Υμηττό

Ο Κ.Σ Κορωπίου έχει πολλές φορές αποδείξει εμπράκτως την ευαισθητοποίησή του σε θέματα περιβαντολλογικά.
Την Παρασκευή 4-7-2008, παρουσίασε το νέο φυλάκιο πυρασφάλειας που εγκατέστησε στους πρόποδες του Υμηττού ώστε να ελέγχει και να ειδοποιεί τις αρχές για καθετί ύποπτο μπορεί να συμβεί και να επεμβαίνει δυναμικά όπου χρειάζεται.

Σε μία λιτή εκδήλωση ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Γούλας μίλησε στους παρευρισκόμενους και τους ανέλυσε τις κινήσεις του Συλλόγου.
Στο χώρο παρευρέθησαν εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου αλλά και της αντιπολίτευσης της πόλης του Κορωπίου, ο διοικητής του Π.Σ Κορωπίου κ. Ζήσης καθώς και εκπρόσωποι του δασαρχείου και των δωρητών του φυλακίου από τα λατομεία Κυριακού.

thirofilaki_koropi.jpgΕπιστολή απέστειλε ο υφυπουργός κ. Γιώργος Βλάχος του Υπουργείου Ανάπτυξης χαιρετίζοντας την προσπάθεια.

Ο κ. Γούλας κατά την ομιλία του ανέφερε τα εξής:
“Ο κυνηγετικός σύλλογος έμπρακτα έχει αποδείξει πόσο σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον.
Το βουνό και ο δασικός μας πλούτος είναι το πρώτο μέλημά μας. Είναι το σπίτι μας, είναι η ζωή μας. Είναι το χόμπυ μας, είναι η ζωή της πόλης μας!
Θέλουμε το δάσος και αυτό μας θέλει. Μας θέλει όμως εδώ να το φυλάμε από τους επίδοξους καταπατητές, τους αμελείς και τους αδιάφορους.
Χρόνια τώρα κάνουμε πράξη τη δασοπυροπροστασία. Επεμβαίνουμε άμεσα και στη δασοπυρόσβεση με δικά μας μέσα. Και όλα αυτά με χρήματα από τις εισφορές των μελών και με την αμέριστη συμπαράσταση όλων των μελών του συλλόγου.
Σ’ αυτήν την προσπάθεια μας έχουν βοηθήσει απεριόριστα τα νέα παιδιά της πόλης μας και γι αυτό τους ευχαριστούμε. Νύχτα και μέρα είναι εδώ και πρόθυμα πάντα βοηθούν.

Στην προσπάθεια αυτή φέτος, η επιχείρηση ‘Λατομεία Κυριακού’ μας έκανε δωρεά το τροχόσπιτο αυτό που στεγάζει τις ανάγκες του πυροφυλακείου. Τους ευχαριστούμε πολύ για τη δωρεά και πιστεύουμε το παράδειγμα αυτό να το ακολουθήσουν κι άλλες επιχειρήσεις.

ks_koropi.jpgΕπίσης, έχουμε δραστηριοποιηθεί με τα σχολεία της περιοχής μας για εκπαιδευτικούς σκοπούς που αφορούν την πανίδα της πατρίδας μας. Τώρα το πρόγραμμά μας επεκτείνεται και στην εθελοντική δασοπυροπροστασία για τη χλωρίδα της πατρίδας μας.

Ευχή και σκοπός μας είναι η προστασία του δάσους. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ!”

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top