hortiatis_trap

Παγίδες για αγριογούρουνα βρήκαν κυνηγοί στο Χορτιάτη!

Στημένες από ασυνείδητους λαθροθήρες

Απίστευτο θράσος! Ασυνείδητοι είχαν βάλει στόχο να πιάνουν αγριογούρουνα με παγίδες. Τέλος, στο άνανδρο σχέδιό τους έβαλαν κυνηγοί, που βέβαια ουδεμία σχέση έχουν με τη… συνομοταξία των λαθροθήρων!

Το περιστατικό συνέβη στον ορεινό όγκο του Χορτιάτη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Περιστεράς και μάλιστα σχεδόν ένα μήνα μετά τη λήξη της θηρευτικής περιόδου!

Το δόλωμα…

Η παγίδα ήταν μια ιδιοκατασκευή από μασίφ σίδερο διαστάσεων 1 Χ 1,5 μέτρων, ενώ υπήρχε μηχανισμός που έκλεινε αυτόματα μόλις το ανυποψίαστο ζώο έμπαινε μέσα.
Οι λαθροθήρες οδηγούσαν το αγριογούρουνο, δελεάζοντάς το με τροφή που άφηναν σε επίκαιρα σημεία.
Την… αμαρτωλή επιχείρηση διέκοψαν ή πρόλαβαν πριν πάρει διαστάσεις οι προσπάθειες του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Στη διάρκεια περιπολίας, ο Θηροφύλακας του συλλόγου αντιλήφτηκε σπασμένα καλαμπόκια που ήταν διασπαρμένα από ένα σημείο και συνέχιζαν σε ένα μονοπάτι. Τα ακολούθησε και ύστερα από μια διαδρομή 100 μέτρων βρήκε μέσα στα πουρνάρια την παγίδα, που ήταν «οπλισμένη» έχοντας στο εσωτερικό της το δόλωμα, ένας σωρός από καλαμπόκια

«Καταγγείλετε τη λαθροθηρία»

Ο Θηροφύλακας ειδοποίησε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και αποφασίστηκε με βάρδιες να παρακολουθήσουν την περιοχή.
Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες δεν εμφανίστηκε κανείς, ενδεχομένως επειδή ο δράστης ή οι δράστες αντιλήφθηκαν κάτι.
«Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να πιάσουμε τους λαθροθήρες. Ειδοποιήσαμε τις αρμόδιες αρχές και ελπίζουμε μήπως φως στην υπόθεση ρίξουν τα δακτυλικά αποτυπώματα. Την παγίδα την απομακρύναμε.
Την είχαμε εντοπίσει στις 18 Μαρτίου, περίπου δύο μήνες πριν, αφότου είχε λήξει το κυνήγι του αγριογούρουνου, που έχει καταληκτική ημερομηνία στις 20 Ιανουαρίου», ανέφερε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μπαμπαράτσας και πρόσθεσε: «Αυτή η ιστορία διαδραμίστηκε στην περίοδο της αναπαραγωγικής διαδικασίας. Καλούμε τους συναδέλφους όταν υποπίπτει στην αντίληψή τους παρόμοιο περιστατικό να το καταγγέλλουν. Ας τηλεφωνούν ακόμη και ανώνυμα, αρκεί να προσδιορίζουν τον τόπο για να μας διευκολύνουν στις έρευνες».

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του συλλόγου, δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει αν οι λαθροθήρες είχαν προλάβει να πιάσουν και πόσα αγριογούρουνα με αυτόν τον ποταπό τρόπο. Πάντως το γεγονός είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς υπάρχει και το ενδεχόμενο οι δράστες να ήθελαν τα αγριογούρουνα και για να τα διασταυρώνουν με ήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι κι αυτοί θα πρόσθεταν μια ακόμα …φάλτσα νότα υβριδισμού στους αγριόχοιρους που ήδη το γονίδιό τους έχει «μολυνθεί» αρκετά στη χώρα μας, υποβαθμίζοντας ένα από τα πιο παραδοσιακά θηράματα της πατρίδας μας.

Του Δημήτρη Μιλτιάδη
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top