Ομάδα από διαφορετικές φυλές

Ποια είναι η γνώμη σας για τη δημιουργία ομάδας ιχνηλατών από διαφορετικές φυλές; Μπορούν να κάνουν ομοιογενή ομάδα στην πράξη και ιδιαίτερα στο κυνήγι του λαγού;
Σας ευχαριστώ.

Νίκος Κανελλόπουλος, Αθήνα

Αγαπητέ κ. Κανελλόπουλε, ο κανόνας είναι ότι καμία ράτσα δεν ταιριάζει με κάποια άλλη, πράγμα που το βλέπουμε ακόμα και σε ράτσες που έχουν κοντινή συγγένεια μεταξύ τους κι αυτό είναι φυσικό γιατί ο αντικειμενικός σκοπός της δημιουργίας μιας φυλής είναι να «πάρουμε» κάτι καινούργιο και διαφορετικό απ’ αυτό που είχαμε, οπότε στην ουσία θέλουμε πάντα τη διαφοροποίηση.
Η διαφορά δεν είναι μόνο στο «βήμα», αλλά στο standard μορφολογίας κι εργασίας που καθορίζεται απ’ τη φυσιολογία, τη σκελετική δομή, την ψυχολογία, τον χαρακτήρα γενικώς κι επίσης απ’ την ποιότητα της όσφρησης και της φωνής ακόμα, οπότε είναι φυσικό να μην ταιριάζουν γιατί διαφέρουν σε όλα τα παραπάνω.
Σχεδόν όλοι οι κυνηγοί στην Ευρώπη, που ασχολούνται με το λαγό, χρησιμοποιούν μόνο μία ράτσα και μάλιστα κατά κανόνα ομάδα 4-6 ιχνηλατών, ακριβώς για να έχουν ομοιογένεια και αρμονία στον τρόπο εργασίας, με αποτέλεσμα την άριστη κυνηγετική απόδοση στο μέγιστο βαθμό, προσφέροντας πλήρη ικανοποίηση στον κυνηγό και απαράμιλλης ομορφιάς κυνήγι λαγού.
Στην προκειμένη περίπτωση θα σας πρότεινα να ασχοληθείτε μόνο με μία ράτσα, όποια σας ταιριάζει και σας αρέσει αισθητικά. Πλέον υπάρχουν πολλές καθαρόαιμες φυλές στη χώρα μας και είναι πολύ εύκολο να βρείτε την ιδανική για σας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις που έχετε σε επίπεδο κυνολογικό και κυνηγετικό.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top