ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συμβολική δενδροφύτευση

Στις 21 Μαρτίου, Παγκόσμια μέρα της Δασοπονίας, ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Κουφαλίων πραγματοποίησε συμβολική δενδροφύτευση σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν όλοι οι κυνηγοί την αναγκαιότητα της ύπαρξης του δάσους, καθώς και τα οφέλη που αποκομίζουμε από αυτό.
Η δενδροφύτευση έγινε στα Κουφάλια, στην αγροτική περιοχή Τσαΐρια, όπου φυτεύτηκαν αρκετά δέντρα.
Κι επειδή μισές δουλειές δεν γίνονται από κυνηγούς, χρησιμοποιήθηκε ειδικό γεωτρύπανο που είχαν φροντίσει να έχουν στη διάθεσή τους, καθώς επίσης τοποθετήθηκε και προστατευτικός «φράχτης» γύρω από κάθε δενδρύλλιο ώστε να προστατευθεί από τα κτηνοτροφικά ζώα που βόσκουν στην περιοχή.
Η εξόρμηση στέφθηκε με τεράστια επιτυχία αφού όλοι όσοι συμμετείχαν ένιωσαν ότι συμβάλλουν στην προστασία και τη διαφύλαξη του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Εθελοντική αιμοδοσία

Συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησε ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Κουφαλίων. Κυνηγοί αλλά και άτομα που δεν έχουν σχέση με το κυνήγι, κατέκλυσαν το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων, την Κυριακή 6 Απριλίου, προκειμένου να δημιουργηθεί τράπεζα αίματος Ομίλου Φίλων Κυνηγών Κουφαλίων. Με το σύνθημα «Δώσε λίγο αίμα, σώζεις μία ζωή», οι εθελοντές αιμοδότες κατάφεραν να συλλέξουν 60 φιάλες αίμα. Χωρίς αμφιβολία, ο εθελοντής αιμοδότης αποτελεί ελπίδα για οποιαδήποτε κοινωνία που θέλει να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου θα συνεχίσει την ελπιδοφόρα προσπάθεια, παροτρύνοντας ταυτόχρονα νέους εθελοντές γιατί «ο αιμοδότης δεν δίνει μόνο το αίμα του σε κάποιο συνάνθρωπο, δίνει την ίδια του τη ζωή».

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top