Η άλλη Αίγινα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ: Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας τιμά τον αρχοντικό της χαρακτήρα εμφανής στα νεοκλασικά κτίρια ιδίως εκείνα της περιόδου του Καποδίστρια. Ισχυρή ναυτική δύναμη στην αρχαιότητα, έκοψε το πρώτο αργυρό νόμισμα, τη χελωνή, στην Ελλάδα. Ανέπτυξε επίσης την κεραμική εξαιτίας του χώματός της, δραστηριότητα για την οποία φημίζεται ακόμα και σήμερα.

Της Ήρας Σινιγάλια


ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΤΕ:
Εξαιτίας της εύκολης και σύντομης πρόσβασης από το λιμάνι του Πειραιά, η Αίγινα είναι ελκυστική για αποδράσεις… εξπρές που συνδυάζουν μπάνια και οπωσδήποτε ανακαλύψεις. Αρχής γενομένης από την πόλη όπου δεσπόζει ο πύργος του Μάρκελου, μεσαιωνικό κτίσμα, που φιλοξενεί ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Το νησί συνδυάζει τη φύση με την ιστορία, οπότε μπορείτε επισκεφθείτε αρχαίους ναούς όπως της Αφαίας Αθηνάς αλλά και το σχετικά άγνωστο ιερό του Ελλάνιου Δία, στην κορυφή του Όρους από όπου ο Σαρωνικός εμφανίζεται πιάτο ενώπιόν σας. Οπωσδήποτε ο γύρος του νησιού (και με ποδήλατο!) αποτελεί μια ευκαιρία να πάρετε μια γενναία γεύση Αίγινας.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ:
Το ιστορικό και λαογραφικό μουσείο παρουσιάζει ενδιαφέρουσες πτυχές της καθημερινότητας του νησιού ενώ εξίσου ενδιαφέρον είναι το Μουσείο Καπράλου, με γλυπτά του γνωστού γλύπτη. Περπατήστε την παλιά πόλη με τα σοκάκια και τα περιποιημένα σπίτια από τα οποία ξεπροβάλλουν τα παραδοσιακά αιγινίτικα κανάτια για τη φύλαξη του νερού. Κάντε στάση στο Αιάκειο για ελληνικό καφέ κι αν θελήσετε αγορές με ιδιαίτερο ύφος, η γκαλερί Αίγινα-Αίγινα έχει ενδιαφέροντα δώρα! Η Παλαιοχώρα ή ο νησιώτικος Μυστράς είναι μια ωραία ευκαιρία για πεζοπορία με κατάληξη το βενετικό κάστρο και τις παλαιές εκκλησίες. Η Αίγινα έχει γενικά βοτσαλωτές παραλίες και βραχάκια για μπάνιο. Εξαίρεση αποτελεί η αμμώδης οργανωμένη παραλία Μαραθώνας Β’. Με φουσκωτό θα πάτε στον γραφικό κόλπο της Σάλπας με καντίνα που σερβίρει πραγματικά σπιτικό φαγητό. Όσο για τη Γλυφάδα σας προκαλούμε να την ανακαλύψετε!

ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ:
τα ορεινά, σχεδόν άγνωστα, χωριά όπως οι Πόρτες, το Σφεντούρι, και κυρίως η Παχιά Ράχη, ένα υπόδειγμα αναβίωσης ενός παλαιού πέτρινου οικισμού, πνιγμένη στη βουκαμβίλια.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ:
Στη φιλόξενη Πανσιόν της Ρένας (22970.24.760) με οικογενειακή περιποίηση.  Για κάτι πιο «ξενοδοχειακό» το Ραστώνη (22970.27.039). Και τα δύο βρίσκονται μέσα στην πόλη και αποπνέουν αιγινίτικο αέρα!

ΤΙ ΝΑ ΦΑΤΕ:
Yπάρχουν μερικοί θησαυροί που σερβίρουν νοστιμότατα σπιτικά φαγητά. Ένας είναι το Στέκι του Κυνηγού (22970.31.210)
με τα ανάλογα εδέσματα. Αλλά και ο Νοικοκύρης ενδείκνυται για εκπληκτικό γουρουνόπουλο με πατάτες φούρνου.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top