ΑΜΒΑΚΙΚΟΣ επιτράπηκε το κυνήγι

Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με δύο αποφάσεις της, επέτρεψε και πάλι το κυνήγι σε εφτά περιοχές με μεγάλη κυνηγετική αξία.

Μπράβο στην κυρία Γεωργακοπούλου – Μπάστα και μπράβο στους Διευθυντές Δασών Πρέβεζας και Άρτας και μπράβο στις κυνηγετικές οργανώσεις και κυρίως στην Ομοσπονδία της Ηπείρου που αγωνίστηκαν σκληρά και πέτυχαν το ακατόρθωτο.

Συνολικά λοιπόν, επιτρέπονται 18.000 στρέμματα υγροτόπου, με τα εξής τοπωνύμια:
1.    Τραγάνα – Μπούκα – Παλιόφουρνος
2.    Καλάμι – Λόγγος – Μπούκα
3.    Παλιοκόπρια – Φιδόκαστρο
4.    Λακοπούλα
5.    Φραξόλακα
6.    Θολή και Κουμουτσινός
7.    Ζώνη Πλημμυρών μεταξύ του ποταμού Λούρου και του δυτικού αναχώματός του, ως το ύψος του δάσους Αγίου Βαρνάβα, μέχρι το ύψος των Αγίων Αποστόλων Νέας Σαμψούντας.

Αυτά ως πρώτη ενημέρωση. Συνάδελφοι δείξτε υπευθυνότητα, ενημερωθείτε, απομνημονεύστε και τηρείστε με ευλάβεια τα όρια, γιατί η κυνηγετική τύχη του Αμβρακικού είναι στα χέρια μας. Η απόφαση έχει ετήσια ισχύ και θα πρέπει συνεχώς να αποδεικνύουμε ότι είμαστε ικανοί να σεβόμαστε τους νόμους για το καλό του θηράματος, του περιβάλλοντος και του κυνηγίου.

Σκύλιασε ο Αρκτούρος, ο Αρχέλων, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, η Καλλιστώ, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, η Greenpeace, η MOM και το WWF όταν έμαθαν ότι επρόκειτο να εκδοθεί τέτοια απόφαση και με ένα στόμα, μια φωνή, έστειλαν επιστολή στον Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντάς του, μεταξύ άλλων, ότι «Είμαστε σίγουροι ότι κατανοείτε τη βαρύτητα και το ιδιαίτερα αρνητικό προηγούμενο που θα δημιουργήσει μία λανθασμένη και πρόχειρη απόφαση για τη προστασία του Εθνικού Πάρκου Αμβρακικού για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Σας καλούμε να λάβετε άμεσα τα απαραίτητα μέτρα ώστε το καθεστώς προστασίας του Εθνικού Πάρκου Αμβρακικού να μην υποβαθμιστεί και να παραμείνει σύννομο με τις διεθνείς μας υποχρεώσεις».

Άσπονδοι φίλοι μας, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να επιβεβαιωθούν οι φόβοι σας και το «αρνητικό προηγούμενο» να μεταμορφωθεί σε δυναμική πραγματικότητα με το να επιτραπούν και άλλοι υγρότοποι που εδώ και πολλά χρόνια είναι απαγορευμένοι.

Βαγγέλης Χατζηνίκος

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top