Επιλογή κυνηγετικού όπλου

Συγχαίροντάς σας, για την προσπάθεια που κάνετε για τη σωστή και αμερόληπτη ενημέρωση των αναγνωστών σας, κατόπιν συνεχούς μελέτης των άρθρων σας και θέλοντας να επιλέξω κυνηγετικό όπλο με κάννη νέας τεχνολογίας, κατέληξα στο εξής συμπέρασμα (παρακαλώ διορθώστε με αν σφάλλω):
Αχρωμίωτη κάννη με εσωτερικό τσοκ και οπές εκτόνωσης αερίων (μήκος κάννης στα 66 εκ. λόγω μικρής σωματικής διάπλασης θα κοπεί το κοντάκι), οπότε να ζυγίζει σωστά το όπλο.
Με όπλο στον ώμο απόσταση μύτης – αντίχειρα 10 εκ.
Κώνος προσαρμογής >=7εκ.
Αυλός >=18,7 χιλ.
Τυχαίως είδα το SKB 685 να πλησιάζει τα ανωτέρω. Γνωρίζετε την αξιοπιστία του μοντέλου ή της εταιρείας; Παρακαλώ μπορείτε να προτείνετε και άλλα μοντέλα (καραμπίνα ή over-under), άλλων εργοστασίων με τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά;
Αν θεωρείτε ότι η απάντησή σας θα είναι διαφήμιση, μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας είτε στο τηλέφωνο είτε προσωπικώς;
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Γιάννης Καρχιλάκης,
Χανιά


Απάντηση
Η αρχή του περιοδικού, είναι να μη δίδονται απαντήσεις προσωπικά, με επιστολή ή τηλεφωνικώς, παρά μόνο μέσα από τη συγκεκριμένη στήλη του περιοδικού. Αυτό το τηρούμε αυστηρά, διότι μια απάντηση για ένα θέμα όπλου ή φυσιγγίων μπορεί να καλύψει και άλλους κυνηγούς που έχουν τον ίδιο προβληματισμό. Στο ερώτημά σας τώρα, η απάντησή μου δεν μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση διότι ενδιαφέρεστε μόνο για μια συγκεκριμένη κατηγορία όπλων, συνεπώς και τα όπλα που εισάγονται στη χώρα μας είναι συγκεκριμένα.

Αυτογεμή (καραμπίνες) ή αλληλεπίθετα (σούπερ ποζέ) με κάννες Overbore-Backbore με τα χαρακτηριστικά που ζητάτε δηλ. μακρύς κώνος προσαρμογής και διάμετρο αυλού από 18,7 χιλ. και πάνω είναι: Τα σούπερ ποζέ SKB που είδατε από το 685 έως το 885. Τα σούπερ ποζέ της σειράς Ultra της Browning, καθώς και η καραμπίνα Evolve επίσης της Browning. Τα μοντέλα MK10 της Miroku σε σούπερ ποζέ. Η νέα καραμπίνα Super X3 της Winchester. Επίσης, από τις ιταλικές βιομηχανίες φέτος η Fabarm, εμφάνισε ένα νέο σούπερ ποζέ, με κάννες νέας τεχνολογίας Tri-Bore με τα χαρακτηριστικά που ζητάτε. Είναι πολύ χρήσιμο το όπλο που θα αγοράσετε, να διαθέτει οπές εκτόνωσης αερίων και τσοκάκια όπως σωστά το ζητάτε, όμως είναι λάθος τα 10 εκ. απόσταση από τη μύτη μέχρι τον αντίχειρα όταν επωμίζουμε το όπλο. Το σωστό μήκος, είναι να απέχει 2 ίντσες δηλ. 5 εκ., συνεπώς όταν θα το κόψετε το κοντάκι, να προσέξετε να μην κοπεί περισσότερο από όσο πρέπει.
Αφού όπως λέτε έχετε μικρή σωματική διάπλαση, το μήκος κάννης των 66 εκ. θα σας είναι βολικό.

Στο θέμα της αχρωμίωτης κάννης, να ξέρετε ότι θέλει φροντίδα και τακτικό καθάρισμα, για να μη δημιουργηθούν οξειδώσεις και μετά κατακρίνουμε το εργοστάσιο ότι χρησιμοποίησε κακής ποιότητας ατσάλι για την κάννη.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top