ΟΛΥΜΠΟΣ διεύρυνση καταφυγίου και απαγόρευση κυνηγίου

Το Υ.Π.Ε.Κ.Α. έβγαλε στη διαβούλευση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επιχειρεί να τετραπλασιάσει ουσιαστικά τα όρια του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου.

Ο Όλυμπος βαδίζει στα χνάρια του Υμηττού.  Σε ολόκληρη την έκταση του προτεινόμενου πάρκου απαγορεύεται το κυνήγι. Να σας πω την αλήθεια, δεν το περίμενα αυτό από τον κ. Παπακωνσταντίνου, γιατί το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος είναι ταυτόσημο σε δομή και έκφραση με αυτό του Υμηττού και έχει έντονο άρωμα Μπιρμπίλης.

Πιστεύω ότι ο κύριος Παπακωνσταντίνου θα αντιλαμβανόταν τουλάχιστον τις τεράστιες οικονομικές συνέπειες μιας τέτοιας εκτεταμένης απαγόρευσης για τις τοπικές κοινωνίες του Κάτω Ολύμπου.

 

Φτου και από την αρχή λοιπόν. Όλοι μας, κυνηγοί και κυνηγετικές οργανώσεις, θα πρέπει να αποδείξουμε για άλλη μία φορά ότι δεν είμαστε ελέφαντες, ξεκινώντας με τη μαζική αντίδρασή μας στα πλαίσια της ηλεκτρονικής διαβούλευσης.

Να μην ξεχνάμε όμως ότι μόνο εμείς μπορούμε να συσπειρώσουμε και να τροφοδοτήσουμε με επιχειρήματα και στοιχεία και τους άλλους χρήστες της υπαίθρου, ώστε όλοι μας να επωφεληθούμε.

 

του Βαγγέλη Χατζηνίκου

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top