thirofilaki

Ανακοίνωση της ΚΣΕ για τη Θηροφυλακή

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σωτ. Χατζηγάκης υπέγραψε σχετική Απόφαση με την οποία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, σε εφαρμογή σχετικής διάταξης Νόμου. 
Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, εκπροσωπώντας το σύνολο των 230.000 κυνηγών της χώρας, ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό

για την έκδοση αυτής της Απόφασης με την οποία, πριν και πάνω απ’ όλα, ενισχύεται ο ρόλος της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων δηλαδή ενισχύεται ουσιαστικά και αποτελεσματικά η προστασία του περιβάλλοντος.

Είναι γνωστό ότι τόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων όσο και οι Κυνηγετικές Οργανώσεις υπηρετούν τον ίδιο στόχο, με διαφορετικούς τρόπους και μέσα, που είναι η προστασία και η βελτίωση  του φυσικού περιβάλλοντος προς όφελος της άγριας πανίδας και της αύξησης της βιοποικιλότητας. Ο στόχος αυτός αποτελεί κυρίαρχο μέλημα της Γενικής Δ/νσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέρος αυτού του στόχου έχει επισήμως ανατεθεί στις Κυνηγετικές Οργανώσεις της Ευρώπης.

Είναι γνωστό ότι τη Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων την πολέμησαν αρκετοί, για διάφορους λόγους και έβαλαν πολλά εμπόδια στη λειτουργία και ανάπτυξή της. Ευτυχώς, τα εμπόδια αυτά δεν στάθηκαν ικανά ν’ ανατρέψουν την πορεία της Θηροφυλακής μας η οποία πλέον, μετά την Απόφαση του Υπουργού, συνεχίζει απερίσπαστα να προσφέρει το σημαντικότατο έργο της προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις αποτελούν τον μόνο οργανωμένο φορέα που με αποκλειστικά χρήματα των κυνηγών, χωρίς συμμετοχές και χρηματοδότηση από διάφορα Προγράμματα και διάφορες επιχορηγήσεις εταιρειών, προσφέρει με τη Θηροφυλακή πραγματικό και χειροπιαστό έργο προστασίας της άγριας ζωής. Παράλληλα δαπανά μεγάλα ποσά σε έρευνες, μελέτες και παρεμβάσεις στη φύση.

Έτσι σήμερα, οι κυνηγοί νιώθουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ενίσχυση του ρόλου της Θηροφυλακής μας αφού όλοι γνωρίζουμε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του κυνηγού είναι ο λαθροθήρας, όποιος και να είναι και όπου κι αν είναι, τον οποίο με μεγάλη αποτελεσματικότητα διώκει η Θηροφυλακή.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top