Προστατεύω το δάσος

Ενημερωτικά σεμινάρια πολιτών από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ το Σάββατο 12 Ιουνίου, 10.00-14.30, στην Αποθήκη Δ΄,
στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την έναρξη της θερινής περιόδου και στο πλαίσιο της δράσης του για τα δάση και τη βιοποικιλότητα που αυτά φιλοξενούν, σε συνεργασία με το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, υλοποιoύν ενημερωτικά σεμινάρια για την προστασία των δασών, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν στις αναδασώσεις και τις φυτεύσεις, στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών αλλά και στην προστασία ανθρώπου και δάσους από αυτές.

 

Τα σεμινάρια υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα», που αφορά στην υιοθεσία και προστασία ανάπτυξης δασικών περιοχών της χώρας μας για 3 χρόνια. Μέχρι το τέλος της φυτευτικής περιόδου του 2010 θα έχουν φυτευθεί συνολικά 22.140 δέντρα στις περιοχές Πάνειο όρος Καλυβίων Αττικής, Παναχαϊκό όρος Αχαΐας, Υμηττό Αττικής και στα δάση Κρυσταλλοπηγής στην Φλώρινα, και Σέιχ-Σου στην Θεσσαλονίκη.

Τα σεμινάρια με τίτλο «Προστατεύω το Δάσος» απευθύνονται σε άτομα άνω των 18 ετών και πραγματοποιούνται από την ειδική επιστημονική ομάδα και τους συνεργάτες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με δωρεάν συμμετοχή. Οι συμμετέχοντες που δήλωσαν το ενδιαφέρον τους μέσα από το www.avragreen.gr και θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο, έχουν ξεπεράσει συνολικά τους 180.

Τα σεμινάρια υλοποιούνται υπό την επιστημονική επιμέλεια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και με την παρουσία διακεκριμένων εισηγητών-ομιλητών: Δρ. Παύλος Κωνσταντινίδης (Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης), Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλος (Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων Αθήνας), MSc Χριστάκης Ευαγγέλου, Δασολόγος-Επιστημονικός Συνεργάτης ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, κος Αδάμος Γκάγκας (Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ), κος Κωνσταντίνος Κοκολάκης (Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας), κος Τριαντάφυλλος Μπούκουνας (Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών-Αναδασωτών). Εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν και από επιστημονικούς εκπροσώπους του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ειδικούς σε θέματα διαχείρισης των δασών.

Οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν έντυπα και αφίσα σχετικά με τα δάση και την πυροπροστασία τους καθώς και cd-rom με πλήρες υλικό για τις θεματικές του σεμιναρίου.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top