Επιστολή της ΠΕΒΕΚΕ στον Πρωθυπουργό

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Όπως είστε ενήμερος, κατόπιν απόφασης του Σ.Τ.Ε, αναστέλλεται προσωρινά το κυνήγι μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή

ζωοφιλικής οργάνωσης κατά της ρυθμιστικής απόφασης για την κυνηγετική περίοδο 2009-2010. Δεν θα εισέλθουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς πιστεύουμε ότι είσαστε ήδη ενημερωμένος από τους συνεργάτες σας. Το σημαντικό είναι ότι το κυνήγι σταμάτησε.

Μαζί του, σταμάτησαν να αναπνέουν και οι χιλιάδες επιχειρήσεις του κυνηγετικού κλάδου ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι βλέπουν μπροστά τους την πόρτα της ανεργίας.  Επιπλέον, αμέτρητες άλλες επιχειρήσεις που έρχονται σε καθημερινή επαφή με 250.000 κυνηγούς, έχουν ήδη αρχίσει να μετρούν απώλειες από τα έσοδά τους. Ο τζίρος γύρω από το κυνήγι είναι ένα δισεκατομμύριο (1.000.000.000,00) ευρώ και οι φόροι που αποδίδονται στο δημόσιο, διακόσια είκοσι εκατομμύρια (220.000.000,00) ευρώ.
Ο κλάδος των κυνηγετικών ειδών, όπως και οι κυνηγοί, ποτέ δεν πήραν ούτε ένα Ευρώ βοήθεια από το κράτος. Αντιθέτως, πάντα έδιναν, δίνουν και θα δίνουν, σε αντίθεση με πολλές φιλοζωικές ή οικολογικές οργανώσεις, αμφιβόλων προθέσεων, οι οποίες για συναισθηματικούς λόγους προσπαθούν να σταματήσουν ή να περιορίσουν το κυνήγι προβάλλοντας τις δήθεν φίλο-περιβαλλοντικές τους θέσεις.

Αυτή η καταστροφική εξέλιξη έρχεται να αποτελειώσει τους επαγγελματίες του κλάδου μας που ήδη το 2009 λόγω της παγκόσμιας κρίσης καταγράφουν σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών τους και που τόσο πολύ περίμεναν τις γιορτές και το χειμώνα για να καλύψουν μέρος των απωλειών τους. Η κυνηγετική περίοδος, διαρκεί συνολικά μόνο έξι μήνες με τον κύριο όγκο της δουλειάς να γίνεται στο τρίμηνο Δεκεμβρίου- Φεβρουαρίου. Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτή η απαγόρευση μας τσακίζει κυριολεκτικά αφού μας στερεί σχεδόν το μισό της δουλειάς μας.

Η παύση λειτουργίας των επιχειρήσεών μας, σημαίνει, πλήρη αδυναμία πληρωμής των επιταγών, δανείων, εργοδοτικών εισφορών, καταβολής μισθών, φόρων κ.λπ.  Σε περίπτωση μη άμεσης έναρξης της κυνηγετικής δραστηριότητας, ο κλάδος οδηγείται κυριολεκτικά σε κραχ.  Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για μια πραγματικότητα και όχι για κινδυνολογία…
Το κυνήγι είναι θεσμοθετημένο από την Ελληνική νομοθεσία και εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν την ορθολογική διαχείριση της πανίδας του τόπου μας μέσα από αυτή τη δραστηριότητα. Η απαγόρευσή του είναι άδικη, διότι αυτές οι μελέτες αποδεικνύουν ότι το κυνήγι ασκείται ορθολογικά στη χώρα μας, κάτι που επιβεβαιώνουν και προγενέστερες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Είναι αρμοδιότητα και καθήκον της Υπουργού Περιβάλλοντος να εκδίδει μία ρυθμιστική απόφαση που να διευκολύνει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της κυνηγετικής περιόδου.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με όλο το σεβασμό, σας ζητούμε να κάνετε κάτι που με υπευθυνότητα έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Να μεριμνήσετε όπως υπογραφεί άμεσα από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος η νέα ρυθμιστική απόφαση που θα αποκαθιστά την ομαλότητα στη λειτουργία των επιχειρήσεών μας, γιατί ξαφνικά διακόπηκε κάθε οικονομική δραστηριότητα στον κλάδο μας. 
Εκατομμύρια Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων και των χιλιάδων επαγγελματιών και απασχολουμένων του κλάδου μας, καθώς και 250.000 Έλληνες κυνηγοί, εναπόθεσαν  σ’ εσάς και στην κυβέρνησή σας τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα τους απογοητεύσετε.

Με ιδιαίτερη τιμή
Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοτεχνών & Επαγγελματιών Κυνηγετικών Ειδών

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top